Mohair met Flair

Wij fokken met veel plezier anogrageiten die de hoogste mogelijke gezondheidsstatus hebben.

  • CAE/CL vrij
  • Scrapie vrij
  • Vrij van para-tbc
  • Vrij van Q-koorts

Aanbod van geiten

Op dit moment hebben we geen lammeren meer te koop. Alles heeft al een ander thuis gevonden.
Konijntjes zullen eind mei weer beschikbaar zijn, meer nieuws volgt binnenkort.Aangezien ik voornamelijk fok voor keuringen en shows zullen niet alle lammetjes en jonge konijntjes direkt te koop zijn.
Uiteraard moet er een goede selectie gemaakt kunnen worden zodat we met de beste dieren doorfokken. Meestal weet ik rond de 10 weken wel welke dieren hier blijven en welke er mogen verhuizen.

Het komende jaar begin ik met een speciaal fokprogramma waardoor het aantal angorageitlammeren nog minder zal zijn dan het normaal al is. Zoek je een lam voor het jaar 2017, neem dan op tijd contact op en laat je op de wachtlijst zetten.

Sinds september 2013 zijn wij officieel CAE/CL certificaatwaardig en scrapievrij. Verder zijn onze dieren ingeent tegen Q-koorts en getest op para-tbc.
Wij zijn dus vrij van al deze ziektes. Hierdoor is het mogelijk om vanaf voorjaar 2014 ook dieren te exporteren naar het buitenland en mogen onze dieren geplaatst worden bij schapenkuddes die zwoeger- en scrapievrij zijn.
Ben je op zoek naar een angorageit of angorakonijn dan kun je het beste even kontakt met mij opnemen via info@mohairmetflair.nl
Alles wat er direkt mag verhuizen zal hier te vinden zijn.
Wat bepaald de prijs van een geit?

Een lam is het goedkoopste. Een lam is kwetsbaar en er kunnen zich het eerste jaar nog allerlei problemen voordoen. Vachtkwaliteit, bouw en vruchtbaarheid zijn nog onbekend. Uiteraard neem ik mijn verantwoordelijkheid als het gaat om een aangeboren gebrek of een van de ziektes waar de dieren op getest zijn. Maar ik kan geen invloed uitoefenen op de verzorging, voeding, ontworming etc. en daarvoor ligt de verantwoordelijkheid dan ook bij de nieuwe eigenaar.

Een goede jaarling is over het algemeen wat duurder aangezien hier de kwaliteit van de vacht en de bouw goed te beoordelen zijn. Na september zijn ook de keuringsresultaten bekend en al die dingen spelen mee in de prijs.

Bij een goede tweejarige geit is ook duidelijk of ze wel vruchtbaar is en hoe ze het als fokgeit doet. Hiermee koop je dus een stuk zekerheid. Vanzelfsprekend geldt dit voor goede fokgeiten. Zijn er tekortkomingen dan meld ik dat er altijd bij en zakt de prijs.

Om een idee te krijgen van de prijzen, ik vraag normaal gesproken 325 euro voor een geitlam en 275 euro voor een boklam.
Hiervoor krijg je dan dieren die geschikt zijn voor de fok, goedgekeurd voor het stamboek en vrij van alle ziektes die hierboven beschreven staan.

Voor de angorakonijnen vraag ik ik 45 euro voor een witte angora en 60 euro voor een satijnangora, wit of geel.

Onze leveranciers