Te Koop

 

 

Aangezien ik voornamelijk fok voor keuringen en shows zullen niet alle lammetjes en jonge konijntjes direkt te koop zijn.
Uiteraard moet er een goede selectie gemaakt kunnen worden zodat we met de beste dieren door fokken. Meestal weet ik rond de 10 weken wel welke dieren hier blijven en welke er mogen verhuizen.

Sinds september 2013 zijn wij officieel CAE/CL certificaatwaardig en scrapievrij. Verder zijn onze dieren ingeent tegen Q-koorts en getest op para-tbc.
Wij zijn dus vrij van al deze ziektes. Hierdoor is het mogelijk om vanaf voorjaar 2014 ook dieren te exporteren naar het buitenland en mogen onze dieren geplaatst worden bij schapenkuddes die zwoeger- en scrapie vrij zijn.
I.v.m. de aanschaf van nieuwe geiten is het exporteren tijdelijk stil komen te liggen maar vanaf het juni 2019 mag er weer geëxporteerd worden door Mohair met Flair.
Wil je op de wachtlijst voor 2019 komen, laat me dat dan op tijd weten, anders is de kans klein dat er lammeren beschikbaar zijn.
Bij voorkeur voor het dekseizoen zodat ik gericht kan kiezen voor goede combinatie’s

Ben je op zoek naar een angorageit of angorakonijn dan kun je het beste even contact met mij opnemen via info@mohairmetflair.nl

Wat bepaald de prijs van een geit?

Een lam is het goedkoopste. Een lam is kwetsbaar en er kunnen zich het eerste jaar nog allerlei problemen voordoen. Vachtkwaliteit, bouw en vruchtbaarheid zijn nog onbekend. Uiteraard neem ik mijn verantwoordelijkheid als het gaat om een aangeboren gebrek of een van de ziektes waar de dieren op getest zijn. Maar ik kan geen invloed uitoefenen op de verzorging, voeding, ontworming etc. en daarvoor ligt de verantwoordelijkheid dan ook bij de nieuwe eigenaar.

Een goede jaarling is over het algemeen wat duurder aangezien hier de kwaliteit van de vacht en de bouw goed te beoordelen zijn. Na september zijn ook de keuringsresultaten bekend en al die dingen spelen mee in de prijs.

Bij een goede tweejarige geit is ook duidelijk of ze wel vruchtbaar is en hoe ze het als fokgeit doet. Hiermee koop je dus een stuk zekerheid. Vanzelfsprekend geldt dit voor goede fokgeiten. Zijn er tekortkomingen dan meld ik dat er altijd bij en zakt de prijs.

Om een idee te krijgen van de prijzen, ik vraag normaal gesproken 225 euro voor een geitlam en 175 euro voor een boklam.
Hiervoor krijg je dan dieren die geschikt zijn voor de fok, goedgekeurd voor het stamboek en vrij van alle ziektes die hierboven beschreven staan.