Workshops

Ik geef een aantal workshops waar je uit kunt kiezen. Een gedeelte hiervan is ook hier op de site te vinden maar wil je het liever voelen, ruiken, proberen en zien dan kun je langskomen en het uitproberen.
Ik geef de workshops in blokken van zo’n 2 uur. Je kunt kiezen voor een ochtend van 10 tot 12 uur, in de middag van 2 tot 4 uur of ’s avonds van 8 tot 10 uur.
Hiervoor reken ik 20 euro per workshop en dit is voor privé les exclusief materiaal (uiteraard mag je ook met iemand samen komen).
Je kunt ook 2 workshops achter elkaar volgen, handig als je er wat verder voor moet rijden.

LEREN SPINNEN:

Dit is een basisles om te leren spinnen. Je leert hoe je de wol/mohair moet wassen en voorbereiden.
Ik leg je uit hoe het spinnen en het spinnewiel werkt en je kunt je eerste poging doen op een van de aanwezige spinnewielen.
Het is de eerste basiskennis om zelf thuis aan de slag te kunnen gaan en te oefenen.

SPINNEN DEEL TWEE:

Meer controle over je wiel en het garen dat je produceert? Ik leg je uit op welke manieren je kunt spinnen en de effecten hiervan op je eindprodukt. Voor deze workshop is het wel belangrijk dat je al een redelijke basisvaardigheid hebt.

TWIJNEN:

Er zijn veel manieren om te twijnen. Haal verschillende effecten uit je gesponnen garen d.m.v. Navajo-twijnen, kabels, bouclés, zigzag twijnen etc.

MODERNE FANTASIEGARENS SPINNEN:

Werken met veel kleuren en materialen. Maak super hippe garens die uniek zijn!
Spinnen met kraaltjes, krulletjes, kantjes en bandjes!

SPINNEN VAN LUXE VEZELS:

Spin eens mohair, angora, zijde, bamboe of kameel. Vaak zijn dit de materialen die geen haarschubben hebben zodat ze wat lastiger te spinnen zijn.
Maar natuurlijk wel fantastische materialen om mee te werken.

GEBRUIK VAN DE KAARDMOLEN:

Haal zoveel mogelijk uit je kaardmolen. Maak fantasierijke combinaties en leer hoe je materiaal samen mengt, kleuren samenmengt en lonten kunt trekken van je kaardmolen.

GEBRUIK VAN KAMMEN, HANDKAARDEN EN BORSTELTJES:

Leer de verschillende technieken en ontdek waarom je de ene keer het een en de andere keer het ander zou moeten gebruiken.

VERVEN:

Verven met verfstoffen die alleen azijn en warmte nodig hebben geeft de vrijheid om te experimenteren.
Maak regenboogvlechten, verf in de magnetron, verven met voedingskleurstoffen.
We kijken wat er allemaal mogelijk is.

VERVEN VAN ZELFSTREPEND GAREN:

Voor het breien van sokken is zelfstrepend garen heel leuk.Op deze manier krijg je tenminste twee dezelfde sokken. En dat is wel zo fijn.
Ook kijken we naar een goede methode om kleuren te kiezen die bij elkaar passen.